För inspiration och kunskap rekommenderas varmt nedanstående böcker, bloggar, podd och webb-plattformar.

Ett otroligt inspirerande gäng och delar av eliten inom kost, hälsa, livsstil, tarmfloror, antinflammatorisk livsstil och sockerberoende m.m i landet.

För mig var boken Hälsorevolutionen ingången i den antinflammatoriska världen, vilken är skriven på ett fascinerande, pedagogiskt och övergripande sätt och innehåller även en rad enkla kurer, recept och tips.

Alla dessa inspiratörer arbetar hårt för att sprida kunskap, forskning och nya rön via många kanaler men finns också tillgänliga som föreläsare och kursledare, vem eller vilka är du nyfiken på och skulle ni vilja höra mer av?


Maila ditt svar hit!

HÄLSOREVOLUTIONEN & BLISS
*facebook *instagram *webb
• Böckerna är skriven av Maria Borelius, prisbelönt
vetenskaps-journalist, författare och entreprenör. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa, om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig.


FOOD PHARMACY
*facebook *instagram *poddar * webb
• Hälsoinspiratörerna Mia Clase och Lina Nertby Aurell driver poddcast (food pharmacy & hållklarhetspodden) blogg och skriver böcker om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill bli näringsjägare och äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera. Vill du bli näringsjägare på riktigt kan du bli medlem och få tillgång mätbara verktyg, matsedlar etc.


EWA MEURK – ELITISTA
*facebook  *instagram * NY BOK “Bli din egen Hälsoingenjör”
• Ewa är civilingenjör, företagsledare, certifierad näringscoach, certifierad funktionsmedicinsk terapeut samt certifierad beroendeterapeut med inriktning på socker som under många år granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar om näringslära och följderna av dagens kosthållning. Hon har svaret på hur du skall bli “SMARTARE  SNABBARE  STARKARE FRISKARE”

• Ewa var i Edsele och Ramsele våren 2019 och höll en väldigt uppskattad föreläsning om metabola syndromet. Förutom föreläsningar och provtagningar och verktyg för metabol hälsa kan hon hålla inspirerande matlagningskurser.


KOSTFONDEN – ANN FERNHOLM
*facebook *instagram *webb
En ideell insamlingsorganisation och grundad av vetenskaps-journalisten Ann Fernholm m.fl och har bildats för att ta fram högkvalitativa studier som visar vad många av oss redan vet, nämligen att en kostomläggning kan vara lösningen på många hälsoproblem. Vill du stötta kostforskning så kan du bli månadsgivare eller företagsvän!


HAPPY FOOD
*fb/Niklas *fb/Henrik
• Böcker skrivna av Niklas Ekstedt (stjärnkrögaren och tv-kocken ) & Henrik Ennart (vetenskapsjournalist och särskilt intresserad av mat, livsstil och hälsa) som skriver om hur mat och lycka hänger ihop.


dr SANNA EHDIN
*facebook *instagram
• Sveriges främsta hälsopersonlighet och pionjär på området och som på riktigt startade hälsovågen i Sverige år 1999 då hon gav ut sin första bok ”Den Självläkande Människan”. I dag driver hon sina egna hudvårds- och raw food produkter samt skriver artiklar och böcker och jobbar hårt för att uppdatera den mänskliga manualen.


FOODPOWER – ANNA OTTOSSON
*facebook *instagram
En av Sveriges ledande dietister och grundare till Foodpowers Cancerrehab program och har arbetat med Cancerrehabilitering i 10 år . Hon arbetar med mat och hälsa och brinner för att påverka och sprida kunskap om kraften i maten och hur vi kan bli friskare, hälsosammare och stå i vår fulla kraft genom den mat vi äter och njuter av.


PARADISET – JOHANNES CULLBERG
*facebook *instagram *webb/podd
Entreprenör, hälsoaktivist och vd för Sveriges mest hållbara matvarukedja Paradiset som är en dagligvaru-
kedjan för naturliga och ekologiska produkter med hållbarhetsfokus. Finns i Sthlm på Söder och i NK-huset och som E-shop. Vad du än väljer från hyllan eller disken, frukt eller fisk, hudkräm eller diskmedel, så vet du att ursprunget är naturligt och hållbart. Genom vår Svarta Lista har vi gjort jobbet åt dig och tagit bort över 200 tillsatser.  Startade bojkotten av brasilianska varor våren -2019! 
Driver podden VÄGEN MOT PARADISET

tillbaka nästa