För inspiration och kunskap rekommenderar jag varmt nedanstående inspiratörer, böcker, poddar och plattformar.

Ett namnkunnigt gäng och delar av eliten inom livsstil, kost, hälsa och med kunskap från tarmflora, metabolism till sockerberoende m.m i landet.

För mig var boken Hälsorevolutionen ingång i den antiinflammatoriska världen, vilken är en ytterst välskriven, lättläst och engagerande bok som även  innehåller en rad enkla kurer, recept och tips.

Alla dessa inspiratörer arbetar hårt för att sprida kunskap, forskning och nya rön via många kanaler men finns också tillgänliga som föreläsare och kursledare. Vem eller vilka är du nyfiken på och skulle vilja höra mer av?


Maila ditt svar hit!

HÄLSOREVOLUTIONEN & BLISS *facebook *instagram *webb • Böckerna är skriven av Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa, om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig.


FOOD PHARMACY *facebook *instagram *poddar * webb • Hälsoinspiratörerna Mia Clase och Lina Nertby Aurell driver poddcast (food pharmacy & hållklarhetspodden) blogg och skriver böcker om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill bli näringsjägare och äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera. Vill du bli näringsjägare på riktigt kan du bli medlem och få tillgång mätbara verktyg, matsedlar etc.


EWA MEURK – ELITISTA *facebook  *instagram * NY BOK “Bli din egen Hälsoingenjör” • Ewa är civilingenjör, företagsledare, certifierad näringscoach, certifierad funktionsmedicinsk terapeut samt certifierad beroendeterapeut med inriktning på socker som under många år granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar om näringslära och följderna av dagens kosthållning. Hon har svaret på hur du skall bli “SMARTARE  SNABBARE  STARKARE FRISKARE”

• Ewa var i Edsele och Ramsele våren 2019 och höll en väldigt uppskattad föreläsning om metabola syndromet. Förutom föreläsningar och provtagningar och verktyg för metabol hälsa kan hon hålla inspirerande matlagningskurser.


KOSTFONDEN – ANN FERNHOLM *facebook *instagram *webb En ideell insamlingsorganisation och grundad av vetenskapsjournalisten Ann Fernholm m.fl och har bildats för att ta fram högkvalitativa studier som visar vad många av oss redan vet, nämligen att en kostomläggning kan vara lösningen på många hälsoproblem. Vill du stötta kostforskning så kan du bli månadsgivare eller företagsvän!


HAPPY FOOD *fb/Niklas *fb/Henrik • Böcker skrivna av Niklas Ekstedt (stjärnkrögaren och tv-kocken ) & Henrik Ennart (vetenskapsjournalist och särskilt intresserad av mat, livsstil och hälsa) som skriver om hur mat och lycka hänger ihop. I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. *podd.


CHARLOTTEF *instagram *webb
Food. Yoga. Lifestyle. Charlotte är kostrådgivare, yogalärare  och hälsoföreläsare men erbjuder även flera tjänster för ditt välmående, bl.a hälsoresor.
Tillsammans med Henrik Ennart har hon genomfört resorna “Åldrandets Gåta” till Cilento/Italien vid tre tillfällen, en ytterligare planeras till hösten-2022. Följ hennes hälsoutmaningar på instagram under 2022 då hon också utvecklar och förtydligar sambanden mellan chackran, olika egenskaper och kroppsliga funktioner samt kostens betydelse för respektive chakra för att komma i balans. Det finns ingen som gör den världen så begriplig som Charlotte! Den 14-16 oktober är Charlotte & Henrik bokade för en Hälsoweekend i Ramsele.


dr SANNA EHDIN *facebook *instagram • Sveriges främsta hälsopersonlighet och pionjär på området och som på riktigt startade hälsovågen i Sverige år 1999 då hon gav ut sin första bok ”Den Självläkande Människan”. I dag driver hon sina egna hudvårds- och raw food produkter samt skriver artiklar och böcker och jobbar hårt för att uppdatera den mänskliga manualen.


FOODPOWER – ANNA OTTOSSON *facebook *instagram En av Sveriges ledande dietister och grundare till Foodpowers Cancerrehab program och har arbetat med Cancerrehabilitering i 10 år . Hon arbetar med mat och hälsa och brinner för att påverka och sprida kunskap om kraften i maten och hur vi kan bli friskare, hälsosammare och stå i vår fulla kraft genom den mat vi äter och njuter av.


PARADISET – JOHANNES CULLBERG *facebook *instagram *webb/podd Entreprenör, hälsoaktivist och vd för Sveriges mest hållbara matvarukedja Paradiset som är en dagligvaru- kedjan för naturliga och ekologiska produkter med hållbarhetsfokus. Finns i Sthlm på Söder och i NK-huset och som E-shop. Vad du än väljer från hyllan eller disken, frukt eller fisk, hudkräm eller diskmedel, så vet du att ursprunget är naturligt och hållbart. Genom vår Svarta Lista har vi gjort jobbet åt dig och tagit bort över 200 tillsatser.  Startade bojkotten av brasilianska varor våren -2019!  Driver podden VÄGEN MOT PARADISET

tillbaka nästa